VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.6/5 (7 votes cast)
Gegrilde halloumi op Mediterraanse wijze
Wie graag het zonnetje laat schijnen in de keuken, moet dit smaakvolle recept geprobeerd hebben. Halloumi, een Cypriotische kaas die niet smelt, kan je heerlijk grillen en past perfect bij een Mediterraans gekruid groentestoofpotje. Simpel maar smaakvol, snel klaar en veggie: geweldig, toch?
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Instructies
  1. Snijd de rode ui in fijne ringen en plet het teentje look. Versnijd de rode paprika en courgette in grove maar hapklare stukken. Verwarm de grill van je oven.
  2. Verhit een flinke scheut olijfolie in een brede braadpan die ook in de oven kan.
  3. Fruit de uiringen. Voeg de look, paprika en courgette toe. Laat even bakken op een matig vuur.
  4. Halveer de kerstomaten en voeg toe. Roer om en laat ze even smelten.
  5. Kruid het groentestoofpotje met zout, peper, voldoende Provençaalse kruiden, paprikapoeder (gebruik gerust de scherpe variant) en gemalen komijn (overdrijf niet). Roer om en voeg de kikkererwten toe.
  6. Blus met een scheut rode wijn en roer er de tomatenpuree onder. Laat nog even sudderen.
  7. Snijd ondertussen de halloumi in plakjes. Schik op de groentestoofpot en schuif onder de grill tot de kaas mooi goudbruin is geworden.
  8. Bestrooi voor het opdienen met wat gesnipperde basilicum. Lekker met knapperig brood. Smakelijk!