VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Eén-pot-pasta met spek en spinazie
Om snel en makkelijk eten op tafel te toveren, is het een fijn idee om maar één pot vuil te maken. Het biedt niet alleen overzicht tijdens het koken, de afwas is nadien ook nog eens minimaal. Dit kindvriendelijke éénpansgerecht combineert eenvoudige klassieker: pasta, spek, spinazie en tomaatjes. Perfect als dagdagelijkse hap!
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Instructies
  1. Verhit een ruime, hoge pan (sauteuse). Rooster de pijnboompitjes zonder vetstof tot ze goudbruin zijn. Lepel uit de pan en zet opzij.
  2. Versnijd ondertussen de dikke plakken gerookt spek in hapklare blokjes of reepjes.
  3. Bak het spek aan in de pan met een klein scheutje olijfolie.
  4. Snipper ondertussen de sjalot en knoflook extra fijn.
  5. Voeg de gesnipperde sjalot en knoflook toe aan het spek eenmaal dat mooi begint te kleuren. Voeg ook de chilivlokken toe en laat nog even fruiten.
  6. Blus met de witte wijn en roer alle aanbaksels van het spek goed los. Overgiet dan met de bouillon en breng aan de kook.
  7. Voeg de spaghetti toe en laat garen volgens de instructies op de verpakking.
  8. Spoel ondertussen de spinazie. Halveer daarnaast de kerstomaatjes en zwarte olijven.
  9. Giet het meeste kookvocht weg eenmaal de spaghetti al dente is (laat zeker niet te ver garen).
  10. Voeg de spinazie, kerstomaatjes en olijven toe. Kruid bij met peper en zout naar smaak, roer zachtjes om en laat nog even warmen.
  11. Werk af met de geroosterde pijnboompitjes en flink wat vers geraspte Parmezaanse kaas. Smakelijk!