VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Boerenkool met koolrabi en chorizo (Pascale Naessens)
Dit recept is een fraai voorbeeld van de typische kookstijl van Pascale Naessens: een minimum aan ingrediƫnten, een maximum aan smaak! Tegelijkertijd is het een uitzondering, wat worst zal ze niet snel gebruiken in haar recepten omdat ze doorgaans te weinig gezonde bestanddelen bevatten. Voor chorizo, die typische pittige worst uit Spanje, maakt ze echter graag een uitzondering.
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
15minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
15minuten
Instructies
  1. Schil de koolrabi en versnijd in hapklare blokjes.
  2. Verhit een scheut olijfolie in een ruime pan. Bak de stukjes koolrabi aan op een matig vuur.
  3. Plet de teentjes knoflook. Snipper de boerenkool in reepjes.
  4. Voeg knoflook en boerenkool toe aan de pan, eventueel vergezeld van een extra scheutje olijfolie. Laat verder aanbakken, kruid met peper en zout.
  5. Versnijd de chorizo in schijfjes. Voeg toe aan de pan en laat verder garen tot de boerenkool mals is. Smakelijk!