VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/5 (6 votes cast)
Biscuit met rode vruchten
Elk feestelijk moment is geschikt om iets lekkers te bakken. Met dit recept kan je de traditionele cake even laten voor wat ze is, waarom geen volwaardige biscuit met een verrassende (en makkelijke!) vulling van rode vruchten? Je kan dit recept bovendien gebruiken als basisrecept voor eender welke biscuit.
Porties Prep Tijd
8personen 45minuten
Kook Tijd
45minuten
Porties Prep Tijd
8personen 45minuten
Kook Tijd
45minuten
Ingrediënten
Biscuit
Vulling en afwerking
Instructies
  1. Verwarm je oven voor op 220°.
  2. Klop de eieren flink op met de suiker. Gebruik bij voorkeur een keukenrobot.
  3. Zeef ondertussen de bloem en de maïzena. Roer rustig onder de opgeklopte eieren.
  4. Stort het beslag in een met boter ingevette springvorm.
  5. Laat 10 minuten bakken op 220°, laat daarna nog 15 à 20 minuten bakken op 170°. Laat tot slot volledig afkoelen.
  6. Bereid ondertussen de vanillepudding met melk volgens de instructies op het zakje. Let er op dat de pudding niet te lopend is. Laat daarnaast de rode vruchten ontdooien.
  7. Meng de ontdooide rode vruchten met het zakje vanillesuiker door de warme pudding. Voeg naar smaak extra kristalsuiker toe.
  8. Snijd de afgekoelde biscuit netjes in twee (gebruik een groot, gekarteld mes). Bestrijk de onderkant met de lauwe pudding. Leg de bovenkant van de biscuit er terug netjes op eenmaal alles evenredig verdeeld is.
  9. Klop de room met de bloemsuiker op tot slagroom. Besmeer er de taart helemaal mee.
  10. Werk de taart naar smaak af met vers fruit en eventueel enkele extra toefjes slagroom. Laat verder afkoelen in de koelkast vooraleer te serveren. Smakelijk!
Notities

Zoals in de inleiding werd verteld kan je de vulling gerust aanpassen naar wens.