VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/5 (2 votes cast)
Zoete en rokerige Mexicaanse kip (Ottolenghi)
De rijzende ster van chef Yotam Ottolenghi brengt een veelvoud aan uitzonderlijk lekkere smaken en unieke combinaties uit allerlei windstreken. Smaak staat centraal, en dat is niet anders in dit geweldige recept. Rokerige en pittige kippenbouten worden heerlijk afgewerkt met, jawel, chocolade. Benieuwd? Probeer het zelf en laat je verrassen!
Porties Prep Tijd
6personen 15minuten
Kook Tijd
50minuten
Porties Prep Tijd
6personen 15minuten
Kook Tijd
50minuten
Instructies
  1. Rooster de paprika’s gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven (200°). Haal daarna uit de oven, dek af en laat afkoelen.
  2. Pel de afgekoelde paprika’s en versnijd het vruchtvlees in grove stukken.
  3. Doe de stukken paprika in een blender en vul aan met de vers geraspte kaneel, chilipepertjes, knoflook, azijn, suiker, drie eetlepels olijfolie, wat zout en een beetje water. Mix tot een smaakvolle saus.
  4. Overgiet de kippenbouten met de saus en rasp de zwarte chocolade. Meng grondig en laat even rusten.
  5. Schil de aardappelen en halveer ze. Versnijd de zoete aardappelen in partjes van ongeveer 2 op 6 centimeter. Pel tot slot de rode uien en snijd in kwartjes.
  6. Doe beide types aardappel samen met de ui in een ruime ovenschotel en meng grondig met de rest van de olijfolie, peper en zout.
  7. Voeg de kippenbouten toe met de velkant naar boven. Laat 50 minuten bakken op 180° à 200°, tot de kip mooi gekleurd is en de groentjes gaar.
  8. Bestrooi net voor het opdienen met vers gesnipperde koriander. Smakelijk!