VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Zeebaars met koolrabipuree (Colruyt)
Vis en puree: altijd weer een eenvoudige maar gouden combinatie om elke leeftijd mee te plezieren! Bovendien is het een handige manier om allerlei minder bekende of populaire groentes te serveren. Het receptenteam van Colruyt kiest hier voor een frisse stoemp met kaalrabi. Heerlijk bij de fijne, royale smaak van zeebaars!
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
30minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Schil de koolrabi’s. Versnijd 2/3de ervan in grove stukken, 1/3de in fijne blokjes.
  2. Schil de aardappelen en versnijd in grove stukken. Breng samen met de grove stukken koolrabi aan de kook in gezouten water.
  3. Laat de aardappelen en koolrabi een twintigtal minuten garen. Giet af, stamp tot een puree en breng op smaak met zure room, peper, zout en nootmuskaat.
  4. Snipper in tussentijd het teentje knoflook en de peterselie fijn.
  5. Bak de fijne stukjes koolrabi met de gesnipperde look gedurende vijf minuten aan in een scheutje olijfolie. Werk af met peper, zout en peterselie.
  6. Bak de zeebaarsfilets aan in een scheutje olijfolie. 2 Ć  3 minuten per kant volstaat. Kruid met peper en zout.
  7. Haal de stukken vis uit de pan en houd warm.
  8. Smelt een beetje boter in de pan waar je net de vis in bakte. Voeg een beetje water toe en schraap alle aanbaksels los. Laat even inkoken. Werk de jus af met citroensap, peper en zout.
  9. Serveer de visfilets op een flinke schep puree, afgewerkt met de gebakken blokjes koolrabi, peterselie en de jus. Smakelijk!