VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Winterse ovenschotel met zwarte pens
Zwarte pens (ook wel beuling genoemd) is een unieke delicatesse die tegelijkertijd erg eenvoudige boerenkost is. De verfijnde en uitgesproken smaak past prima bij iets zoet en is daardoor populair tijdens de wintermaanden. In dit gerecht maken we een eenvoudige ovenschotel met stukjes appel, aardappel en knolselder. Winters genieten!
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
45minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
45minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Pel de sjalotten en versnijd in partjes. Doe ze in een ruime ovenschaal.
  2. Schil de aardappelen en knolselder. Versnijd in hapklare blokjes en voeg toe aan de ovenschaal.
  3. Besprenkel met wat olijfolie. Breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en enkele takjes tijm. Roer goed door elkaar.
  4. Laat de ovenschotel 20 minuutjes bakken in een voorverwarmde oven (160°). Schud halverwege eens op.
  5. Versnijd ondertussen de zwarte pensen in dikke plakken, wentel ze door wat bloem en laat op kamertemperatuur komen.
  6. Schil daarnaast de appelen en versnijd in grove, hapklare stukken. Meng een snuifje kaneel door de stukjes appel.
  7. Roer de stukjes appel door de ovenschotel en laat wederom 20 minuten bakken. Roer opnieuw halverwege eens op.
  8. Bak de stukjes pens in een klont boter tot ze langs elke kant knapperig zijn.
  9. Roer de stukjes pens door de ovenschotel en laat het geheel nog vijf minuten warmen in de oven. Smakelijk!