VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 2.7/5 (3 votes cast)
Thaise bowl met runderreepjes
Regelmatig variëren is de sleutel tot blijvend eet- en kookplezier. Het kan bijvoorbeeld erg leuk zijn om te neuzen in recepten en bereidingstechnieken van de andere kant van de wereld. Zo deed het receptenteam van Colruyt inspiratie op in Thailand voor deze malse runderreepjes, vrolijk gepresenteerd in een bowl met veel groentjes en rijst.
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
30minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Halveer één chilipeper in de lengte. Verwijder de pitjes en hak fijn.
  2. Pers één limoen uit. Meng met de fijngehakte chilipeper, oestersaus, sojasaus en de (fijngehakte) teentjes knoflook tot een smaakvolle marinade.
  3. Versnijd de minuutsteaks in reepjes van ongeveer 1,5 centimeter breed. Meng door de marinade en laat een half uurtje rusten.
  4. Breng ondertussen een portie (gezouten) water aan de kook. Gaar de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  5. Versnijd de champignons in plakjes en versnijd de andere chilipeper in ringen.
  6. Blancheer de peultjes kort (een viertal minuten) in lichtgezouten water. Laat schrikken onder koud water zodat ze fris en knapperig blijven.
  7. Verhit een scheutje rijstolie in een ruime (wok)pan. Roerbak de gemarineerde runderreepjes kort maar krachtig.
  8. Schep het vlees uit de pan en houd warm. Voeg wat meer rijstolie toe aan de pan en roerbak de champignons met de sojascheuten gedurende een vijftal minuten.
  9. Verdeel alle ingrediënten netjes in diepe kommen/borden: de rijst, runderreepjes, peultjes, champignons en sojascheuten.
  10. Werk de bowls af met een partje limoen, flink wat koriander, enkele chiliringen en sesamzaadjes. Smakelijk!