Een fris (voor)gerechtje dat op en top lente uitstraalt én een beetje chiquer mag zijn? Deze fraaie tartaar van asperges en grijze garnalen is wat je zoekt.
Schil de asperges zorgvuldig en breek de uiteindes af.
Doe de asperges in een kookpot met koud water en een snuif zout. Breng aan de kook. Haal eenmaal aan de kook van het vuur en laat rusten.
Hak ondertussen zeekraal en peterselie fijn. Bewaar enkele plukjes voor de afwerking.
Kook de eieren hard (dat kan eventueel samen met de asperges).
Laat de gegaarde asperges goed uitlekken en versnijd in fijne schuifjes. Bewaar de kopjes voor de afwerking.
Meng de stukjes asperge met de garnalen, gesnipperde zeekraal, peterselie, zure room en wasabi. Roer goed door elkaar.
Controleer of de tartaar extra zout of peper nodig heeft. Is je tartaar erg vochtig? Laat dan even uitlekken in ene vergiet.
Bouw met behulp van een serveerring de tartaar op op kleine bordjes: lepel wat tartaar in de ring en druk goed aan tot een mooi torentje.
Werk de bordjes af met nog wat zeekraal, peterselie, de kopjes van de asperges, twee kwartjes hardgekookt ei en een draai van de pepermolen. Smakelijk!