De mogelijkheden met pasta zijn eindeloos. Dat betekent ook dat je naast de – geweldig lekkere – klassiekers, ook eens buiten de lijntjes kan kleuren. Dit verrassend lekkere recept combineert de fijne en eigenzinnige smaak van venkel met frisse garnaaltjes en kruidige rucola. Het proberen waard!
Snijd de venkelknol brunoise (in fijne blokjes) en houd de groene takjes bij. Schil de wortelen en snijd eveneens brunoise.
Breng de pasta aan de kook in een ruime portie gezouten water. Laat garen volgens de instructies op de verpakking.
Verhit een scheutje olijfolie en fruit de fijngesnipperde sjalot met het geplette teentje look. Voeg, eenmaal de ui glazig geworden is, de venkel- en wortelstukjes toe. Laat stoven op een zacht vuurtje.
Blus de groentjes met de witte wijn en laat verdampen. Roer regelmatig, voeg indien nodig nog een scheutje olijfolie toe.
Doe een tweetal eetlepels van het pastakookvocht bij de groentjes. Giet vervolgens de pasta af en laat even uitlekken. Kruid ondertussen de groentjes bij met voldoende peper en zout.
Meng de pasta met de rucola en grijze garnalen voorzichtig onder de gestoofde groentjes. Serveer dadelijk, bij voorkeur met een fris glaasje witte wijn. Werk elk bord af met enkele takjes van de venkelknol, mooi én lekker. Smakelijk!