VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Spaghetti alla vongole
Elke zichzelf respecterende fan van de Italiaanse keuken begint te watertanden van deze fantastische klassieker! De venusschelpjes garanderen een heerlijk verfijnde smaak waar je, behalve knoflook, relatief weinig aan hoeft toe te voegen. Het gerecht vraagt bovendien erg weinig werk. Haal de zomer in huis met dit authentieke recept!
Porties Prep Tijd
4personen 5minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 5minuten
Kook Tijd
20minuten
Instructies
  1. Gaar de spaghetti volgens de instructies op de verpakking in gezouten water.
  2. Pel de teentjes look en versnijd in flinterdunne plakjes.
  3. Verhit een royale scheut olijfolie in een ruime pan.
  4. Fruit de plakjes knoflook op een matig vuur, let er op dat ze niet aanbranden.
  5. Wens je wat meer pit aan het gerecht toe te voegen? Hak dan een beetje rode chilipeper fijn (overdrijf niet) en laat meestoven met de knoflook.
  6. Voeg de venusschelpen toe, dek af en laat kort doorkoken op een hoog vuur, tot de schelpjes opengaan.
  7. Blus met de witte wijn en laat even inkoken.
  8. Giet ondertussen de gegaarde spaghetti af. Roer door de venusschelpjes en laat heel even mee pruttelen.
  9. Werk af met peper en flink wat peterselie. Smakelijk!
Notities

Let er op dat je kraakverse venusschelpjes gebruikt. Ze zijn bij ons eerder prijzig, maar de smaak is het waard. Dit gerecht doet het overigens ook goed als voorgerecht, wat gezien de kleinere porties budgetvriendelijker is. Wens je tot slot iets meer variatie en smaak toe te voegen aan dit basisrecept (“in bianco”)? Voeg dan stukjes tomaten en flink wat gesnipperde basilicum toe (“in rosso”).