VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)
Spaans stoofpotje met chorizo en kabeljauw
Wie al wat avontuurlijk durft te zijn in de keuken, weet dat vis en vlees prima gecombineerd kunnen worden. Dat gegeven kom je wel vaker tegen in landen met een ruime kuststrook. Zo combineren Spanjaarden de pittige smaak van hun befaamde chorizoworst graag met een mals stukje vis. Dit heerlijke stoofpotje met orzo brengt je dan ook in geen tijd naar de Spaanse costa’s.
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Gaar de orzo volgens de instructies op de verpakking in gezouten water.
  2. Versnijd ondertussen de chorizo in plakjes.
  3. Verhit een royale scheut olijfolie in een ruime pan. Bak de stukjes worst even aan, schep dan uit de pan en laat uitlekken.
  4. Kruid de stukken vis met peper en zout. Bak ze even aan in de kruidige olie waar je net de chorizo in bakte.
  5. Haal de stukken vis uit de pan en zet opzij.
  6. Snipper de sjalot en knoflook fijn. Versnijd de geroosterde paprika in reepjes. Laat enkele minuten fruiten in dezelfde olie.
  7. Giet de gegaarde orzo af en roer samen met de stukjes chorizo door de pan. Breng verder op smaak met gerookt paprikapoeder.
  8. Doe de gebakken kabeljauw in grove stukken en verdeel doorheen de pasta. Laat alles nog even warmen.
  9. Besprenkel het geheel met wat citroensap en vers gesnipperde peterselie. Smakelijk!