Goulash is een makkelijke klassieker waar heel wat mee te variĆ«ren valt. De basis van het gerecht is dan ook eenvoudig: een ingedikte saus met vlees en groenten. In deze simpele variant – ideaal op een drukke weekdag – gaan we aan de slag met pittige chorizo. Lekker met wat rijst of brood en helemaal niet moeilijk!
Stoof de uiringen aan in een flinke scheut olijfolie. Voeg eventueel een chilipepertje (fijngehakt) toe indien het een pikant stoofpotje mag zijn.
Voeg de paprikareepjes toe en laat even fruiten. Roer regelmatig.
Doe de gepelde tomaten bij de stoofpot en breng aan de kook. Verlaag dan het vuur en laat rustig indikken. Roer, wederom, regelmatig zodat de tomaten uiteen vallen.
Voeg na een kwartiertje stoven de stukjes chorizo toe en kruid royaal met oregano. Laat nog 10 minuutjes pruttelen (ondertussen kan je rijst bakken of brood snijden).
Werk de goulash net voor het opdienen naar smaak af met peper en zout. Smakelijk!