VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/5 (2 votes cast)
Skreifilet met gestoomde groentjes en kerstomatenbalsamico
Voor een korte tijd kan je skrei kopen. In het Noors betekent dit woord ‘reiziger’ of ‘zwerver’, het betreft immers een specifieke soort winterkabeljauw die een verre reis maakt om te kuiten en enkel tussen januari en maart verkrijgbaar is. De smaak is nog steviger en rijker dan de traditionele kabeljauw, perfect voor visliefhebbers die op zoek zijn naar dat beetje meer!
Servings Prep Time
4personen 10minuten
Cook Time
20minuten
Servings Prep Time
4personen 10minuten
Cook Time
20minuten
Ingredients
Instructions
  1. Spoel de krielaardappelen grondig, schel ze niet. Blancheer (kort garen) in een ruime portie gezouten water en laat uitlekken.
  2. Snipper de rode ui en het teentje look extra fijn. Stoof aan in een scheut olijfolie in een steelpan.
  3. Halveer de kerstomaatjes en voeg toe. Laat op een zacht vuur even inkoken.
  4. Blus met de balsamico en leng aan met een scheut water. Laat rustig verder inkoken, roer regelmatig.
  5. Kuis de groentjes zorgvuldig. Snijd het preiwit in ringen, de champignons in kwartjes en de wortelen in hapklare stukken.
  6. Stoom de groentjes (samen met de geblancheerde krieltjes) tot ze beetgaar en knapperig zijn – voeg pas op het allerlaatst de blaadjes spinazie toe zodat ze lekker fris en groen blijven.
  7. Kruid de ondertussen filets met peper en zout. Bak aan in een hete pan (enkele minuten per zijde volstaat) en houd indien nodig nog even warm in een voorverwarmde oven (80°).
  8. Werk het balsamico-sausje af met peper, zout en nog een snuifje chilipoeder voor wat pit.
  9. verwarm de borden schik telkens een gebakken skrei-filet met een flinke schep groentjes en een lepeltje saus. Werk eventueel af met enkele grijze garnaaltjes. Heerlijk met een wit wijntje. Smakelijk!