VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Simpele rundsstoofpot met knapperige groentjes (Jamie Oliver)
Rundsstoofvlees is een heel klassiek gerecht in België. Met een flinke portie frietjes en een schep mayonaise zit je goed voor een heerlijk, maar helaas niet bijzonder gezond maal. Jamie Oliver toont in dit recept dat je net zo goed stoofvlees kan maken met een selectie lekkere groentjes. Anders, lekker en gezond!
Servings Prep Time
4personen 15minuten
Cook Time
2uur
Servings Prep Time
4personen 15minuten
Cook Time
2uur
Ingredients
Instructions
  1. Verhit een scheut olijfolie in een ruime, hoge pan. Wentel ondertussen de blokjes vlees door de bloem en breng op smaak met peper en zout.
  2. Schroei de stukjes vlees aan op hoog vuur, werk in delen voor een optimaal resultaat. Voeg olie toe wanneer nodig.
  3. Laat de stukjes vlees rusten en verlaag het vuur. Fruit in de overgebleven olie de ui, stukjes wortel en selder. Laat een tiental minuten bakken.
  4. Voeg het vlees opnieuw toe, samen met de geperste knoflook, de takjes tijm en de blaadjes laurier. Giet de wijn over het vlees en voeg de aardappels toe – deze hoeven niet gescheld te zijn, enkel gekuist.
  5. Breng aan de kook en kruid de stoofpot bij met peper en zout naar wens. Dek, eenmaal aan de kook, af – of giet in een ovenschaal met deksel – en zet in een voorverwarmde oven (160°). Laat anderhalf uur garen.
  6. Roer de stoofpot even om en voeg de stukjes courgette en sperziebonen toe. Laat nog een kwartiertje garen zodat ook die groentjes tot slot knapperig gaar kunnen worden. Smakelijk!