VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.7/5 (15 votes cast)
Selder met gehaktballen
Hoewel we selder vooral kennen als soepgroente, kan ze ook de hoofdrol spelen in een gerecht. De ultieme klassieker: selder met gehaktballen! Dit eenvoudige gerecht kan op heel veel manieren bereid worden. In dit recept staan eenvoud en smaak centraal.
Ingrediƫnten
Gehaktballen
Gestoofde selder
Instructies
  1. Doe het gehakt in een ruime kom. Meng grondig met de eieren en het paneermeel.
  2. Breng het gehakt op smaak met vers gesnipperde tuinkruiden, peper en zout. Rol daarna redelijk grote ballen van het gehakt.
  3. Verhit een ruime bakpan met een klontje boter in. Bak de gehaktballen rondom aan om een matig vuur.
  4. Snipper ondertussen de selder in hapklare stukjes. Ook de blaadjes kan je desgewenst gebruiken.
  5. Fruit in een kookpot de fijngesnipperde sjalot in een klontje boter. Voeg dan de stukjes selder toe en laat kort bakken.
  6. Blus met de witte wijn, laat even verdampen en dek dan af. Laat rustig stoven gedurende een tien Ć  vijftien minuutjes. Voeg eventueel een beetje water toe.
  7. Voeg eenmaal de selder naar wens gegaard is de gehalveerde kerstomaatjes toe. Kruid met peper en zout, roer om en laat nog heel even warmen.
  8. Serveer de gestoofde selder met de gebakken gehaktballen en gekookte aardappelen. Ook lekker met een beetje mayonaise. Smakelijk!
Notities

Graag een zachtere smaak? Gebruik dan bleekselder. Je hoeft selder daarnaast niet helemaal plat te koken, selder mag ook nog wat knapperig zijn. De smaak blijft dan bovendien iets frisser.