VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.3/5 (3 votes cast)
Ragout van konijn met penne (Jeroen Meus)
Konijn is de afgelopen decennia langzaam maar zeker uit ons menu verdwenen. Dat is zonde, het vlees is immers mager en smaakvol. Ook Jeroen Meus weet dat, daarom bedacht hij dit kindvriendelijke recept. Deze zuiderse ragout, die je best serveert met pasta, heeft wat weg van een verfijnde bolognese-saus en is bijzonder smaakvol. Het geheim? 3 uur lang traag garen in de oven.
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
3uur
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
3uur
Ingrediënten
Instructies
  1. Verhit een flinke scheut olijfolie in een ruime stoofpot met deksel die ook in de oven kan.
  2. Versnijd het spek in stukken. Schroei samen met de stukken konijn in een tiental minuutjes aan tot ze mooi gebruind zijn.
  3. Snipper ondertussen de ui, knoflook, wortel en selder in fijne stukjes (brunoise).
  4. Haal het vlees uit de pot en zet even opzij. Fruit de groentjes in de pot, voeg indien nodig een vers scheutje olijfolie toe.
  5. Roer de tomatenpuree door de groentjes eenmaal ze zacht zijn. Roer goed om en laat even aanbakken zonder aanbranden.
  6. Leg de stukken konijn en spek terug in de pot. Overgiet met de rode wijn en roer alle aanbaksels los. Breng aan de kook.
  7. Bind de kruiden tot een tuiltje en voeg samen met de gepelde tomaten toe aan de pot. Kruid bij met flink wat peper en zout.
  8. Dek af en zet de stoofpot in de oven. Laat nog 3 uur rustig verder garen op 130°.
  9. Schep alle stukken vlees voorzichtig uit de pot. Verwijder alle beentjes zorgvuldig en scheur het vlees in kleine, hapklare stukjes. Doe al het vlees terug in de pot, roer om en kruid indien nodig bij.
  10. Gaar de pasta volgens de instructies op de verpakking in gezouten water. Serveer met een flinke schep ragout en vers geraspte Parmezaanse kaas. Smakelijk!