Gasten op bezoek en niet veel zin om uitgebreid te koken? Kinderen te gast met flinke honger? Zoek het niet verder dan ovenverse pizza’s! Snel klaar, leuk om maken en stukken gezonder dan uit de diepvries. Bovendien kan je helemaal zelf kiezen wat er op gaat. Dit recept geeft je alvast wat inspiratie.
Rol het deeg uit op een ruime ovenplaat en laat op kamertemperatuur komen. Fruit ondertussen de ui en look in een eetlepel olijfolie.
Eenmaal de ui glazig begint te worden, voeg je de tomatenpassata toe. Laat op een rustig vuurtje een handvol minuutjes pruttelen. Breng op smaak met wat peper, zout en oregano. Een extre pikante toets (chili, cayennepeper, Tabasco,…) kan naar wens ook toegevoegd worden.
Zorg dat de spinazie fijngehakt is en meng even met enkele druppels olijfolie. Zo bakt de spinazie minder snel aan en blijft de smaak frisser. Kruid ook de kalkoenreepjes op voorhand met een weinig peper en zout.
Bestrijk het deeg met wat saus. Vermijd een dikke laag saus. Bestrooi de pizza nonchalant met de kalkoenreepjes en fijngehakte spinazie. Breng her en der een bescheiden toefje zure room aan.
Bestrooi met wat gedroogde oregano en werk vervolgens af met de kaas. Schuif in een voorverwarmde oven van 200°. Na 15 minuutjes: presto!