Snel, niet al te moeilijk en toch gezond koken? Het is een uitdaging waar we vaak mee worstelen. Bondige en eenvoudige receptjes kunnen dan een hemelse oplossing zijn. Vandaar: volkoren pasta met zalm, spinazie en kerstomaatjes in luchtig roomsausje. Klaar in een handomdraai en verdomd lekker!
Gaar de pasta al dente in een royale hoeveelheid gezouten water volgens de instructies op de verpakking.
Verhit een ruime, hoge pan waar dadelijk alles in kan. Schroei er de pijnboompitjes in tot ze goudbruin zijn. Zet dan opzij.
Kruid de zalmfilets met peper en zout. Bak in een scheutje olijfolie tot ze nog net een beetje roze vanbinnen zijn. Haal uit de pan, verkruimel in nonchalante stukken en zet opzij.
Snipper de ui en knoflook fijn. Fruit aan in dezelfde pan (voeg een vers scheutje olijfolie toe).
Halveer de kerstomaatjes en voeg toe. Blus met een scheut witte wijn en laat grotendeels verdampen.
Voeg de room toe en laat samen met de spinazie zachtjes opkoken. Werk af met peper en zout.
Giet de ondertussen gare pasta af en roer samen met de zalm en een lepeltje kookvocht van de pasta door de roomsaus.
Werk af met de geroosterde pijnboompitjes en wat verse basilicum. Smakelijk!