VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Pasta met kip en tomatensaus (Loïc Van Impe)
Het leuke aan pasta is dat je het werkelijk met alles kan combineren. Dat weet ook Loïc Van Impe. In dit recept maakt hij een volledige kip klaar op een originele en vooral snellere manier. Heerlijk met pasta in een royale, kruidige tomatensaus en vers geraspte Parmezaanse kaas.
Porties Prep Tijd
4personen 25minuten
Kook Tijd
35minuten
Porties Prep Tijd
4personen 25minuten
Kook Tijd
35minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Knip met een keukenschaar de ruggengraat uit de kip en duw ze zo plat mogelijk.
  2. Kruid beide kanten van de kip met flink wat peper en zout.
  3. Verhit een scheut olijfolie in een ruime pan die ook in de oven kan. Bak de velkant van de kip kort aan tot die goudbruin ziet.
  4. Dek af met bakpapier, zet er een gewicht op en schuif in een voorverwarmde oven (220°). Laat 20 minuten bakken.
  5. Snipper ondertussen selder, wortel, rode ui, chilipeper en knoflook fijn.
  6. Stoof de gesnipperde groentjes aan in een scheutje olijfolie.
  7. Hak de blaadjes salie en rozemarijn fijn, voeg samen met de ansjovis en kappertjes en tomaten toe aan de groentjes. Laat rustig pruttelen.
  8. Draai na 20 minuten bakken de kip om en laat nog 10 minuten verder garen.
  9. Gaar de pasta net voor het opdienen volgens de instructies op de verpakking in gezouten water.
  10. Kruid de saus naar smaak af met peper en zout. Serveer met de pasta en een stuk gebraden kip. Werk af met vers geraspte Parmezaanse kaas, wat olijfolie en zeste van citroen. Smakelijk!