VN:F [1.9.22_1171]
please wait...
Rating: 0.0/
5
(0 votes cast)
Pasta met halloumi en kerstomaatjes
Kaasliefhebbers weten al langer dan vandaag dat halloumi een heerlijke en veelzijdige kaas is die de lekkerste vegetarische gerechten mogelijk maakt. Deze kinderlijk eenvoudige maar smaakvolle pasta met kerstomaatjes is daar een topvoorbeeld van.
Gerecht
Hoofdgerecht
,
Pasta
Keuken
Italiaans
,
Mediterraan
Gelegenheid
Voor elke dag
Totale tijd
< 30 minuten
Prijs
< 4 euro
Vlees/vis/veg
Vegetarisch
Niveau
Beginner
Porties
Prep Tijd
4
personen
10
minuten
Kook Tijd
20
minuten
Porties
Prep Tijd
4
personen
10
minuten
Kook Tijd
20
minuten
Ingrediƫnten
400
gram
halloumi
1
ui
2
teentjes
knoflook
1
chilipepertje
400
gram
(kerst)tomatenblokjes
blik
200
gram
kerstomaten
enkele
takjes
oregano
2
blaadjes
laurier
400
gram
penne
of een andere, grote pastasoort
olijfolie
peper en zout
Parmezaanse kaas
of Pecorino
Instructies
Versnijd de halloumi in hapklare stukjes
Verhit een scheut olijfolie in een ruime pan. Bak de halloumi aan tot de stukjes rondom goudbruin zijn.
Snipper ondertussen de ui, knoflook en chilipeper (eventueel zonder de zaadjes) fijn.
Schep de blokjes uit de pan en zet opzij.
Voeg een vers scheutje olijfolie toe aan de pan en fruit de ui, knoflook en chili.
Voeg de ingeblikte stukjes (kers)tomaat, oregano en laurier toe. Breng aan de kook en laat een kwartier pruttelen.
Breng ondertussen de pasta aan de kook in gezouten water. Gaar volgens de instructies op de verpakking.
Voeg de verse kerstomaten toe aan de saus en laat nog even mee pruttelen.
Giet de pasta af en roer samen met de halloumiblokjes door de saus. Maak, indien nodig, de saus wat losser met een beetje kookvocht van de pasta.
Dien meteen op, eventueel bestrooid met nog wat Parmezaanse kaas. Smakelijk!