VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Pasta met halloumi en kerstomaatjes
Kaasliefhebbers weten al langer dan vandaag dat halloumi een heerlijke en veelzijdige kaas is die de lekkerste vegetarische gerechten mogelijk maakt. Deze kinderlijk eenvoudige maar smaakvolle pasta met kerstomaatjes is daar een topvoorbeeld van.
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Versnijd de halloumi in hapklare stukjes
  2. Verhit een scheut olijfolie in een ruime pan. Bak de halloumi aan tot de stukjes rondom goudbruin zijn.
  3. Snipper ondertussen de ui, knoflook en chilipeper (eventueel zonder de zaadjes) fijn.
  4. Schep de blokjes uit de pan en zet opzij.
  5. Voeg een vers scheutje olijfolie toe aan de pan en fruit de ui, knoflook en chili.
  6. Voeg de ingeblikte stukjes (kers)tomaat, oregano en laurier toe. Breng aan de kook en laat een kwartier pruttelen.
  7. Breng ondertussen de pasta aan de kook in gezouten water. Gaar volgens de instructies op de verpakking.
  8. Voeg de verse kerstomaten toe aan de saus en laat nog even mee pruttelen.
  9. Giet de pasta af en roer samen met de halloumiblokjes door de saus. Maak, indien nodig, de saus wat losser met een beetje kookvocht van de pasta.
  10. Dien meteen op, eventueel bestrooid met nog wat Parmezaanse kaas. Smakelijk!