VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.5/5 (4 votes cast)
Pasta met gerookte zalm in roomsaus
Een smeuïge pasta is nooit verkeerd. Snel klaar, makkelijk op smaak te brengen en geliefd bij jong en oud. Met wat gerookte zalm en een kruidig roomsausje zijn je eters dadelijk in de wolken!
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
10minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
10minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Start met de pasta in voldoende gezouten water aan de kook te brengen. Laat garen volgens de instructies op de verpakking.
  2. Stoof de fijngehakte sjalot en het geplette teentje look in een eetlepel olijfolie. Voeg vervolgens de wortelschijfjes toe en laat op een zacht vuurtje stoven.
  3. Doe de room bij de groentjes en laat rustig inkoken. Breng een eerste keer op smaak met wat peper, zout, marjolein (of oregano, wees dan wel wat zuiniger) en dille. Snijd ondertussen, de plakjes gerookte zalm in fijne reepjes.
  4. Giet de pasta, eenmaal gaar, af en voeg toe aan de saus. Doe er dadelijk de diepgevroren erwtjes bij en laat enkele minuten op een zacht vuur met gesloten deksel rusten – zo ontdooien en warmen de erwtjes, zonder hun groene kleur en knapperigheid te verliezen.
  5. Roer vlak voor het opdienen de reepjes gerookte zalm onder de pasta en werk eventueel af met nog wat kruiding naar wens (peper, zout, marjolein of dille). Smakelijk!
Notities

Indien je graag voldoende saus wil, gebruik dan 4 dl room (voor 4 personen) in plaats van 2 dl. Hou er echter rekening mee dat dit niet echt hoeft, noch de bedoeling is van een authentieke pasta. De saus moet ‘slechts’ aan de pasta blijven kleven.