VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Parelhoen (Piet Huysentruyt)
Wie zin heeft in een feestelijke variant op een klassieke gebraden kip, kan het betrekkelijk eenvoudig houden door voor parelhoen te kiezen. Net als kip kan je de vogel eenvoudig braden en serveren met talloze sauzen en bijgerechten. De smaak is echter wat verfijnder en meer uitgesproken: perfect voor een speciale gelegenheid. Ontdek hieronder wat Piet Huysentruyt zijn favoriete recept is.
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
45minuten
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
45minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Kruid de parelhoen rondom met peper en zout.
  2. Smelt een klont bakboter in een kookpot waar de parelhoen volledig in past.
  3. Bak de parelhoen rondom goudbruin aan.
  4. Snipper ondertussen de ui fijn en plet de teentjes knoflook. Schik samen met de takjes tijm en blaadjes laurier rond de parelhoen.
  5. Dek af en laat 35 Ć  40 minuten garen op een zacht vuur. Haal de parelhoen daarna uit de kookpot en houd warm.
  6. Doe de stukjes champignon met de spekreepjes in de kookpot. Bak kort aan.
  7. Blus met de witte wijn en een scheutje water. Roer alle aanbaksels goed los.
  8. Voeg een scheutje kippenbouillon en tot slot de room toe. Laat nog even opkoken. Serveer daarna met de parelhoen. Smakelijk!
Notities

Bij gebraden parelhoen kan je talloze dingen serveren. Dit recept voorziet in vlees en saus, de rest is aan jou. Denk aan frietjes, kroketjes, gebakken aardappelen, puree,… enerzijds, en gestoomde, geroosterde of rauwe groentjes anderzijds.