VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Ovengebakken ontbijtschotel
Een geslaagde brunch of een stevig ontbijt is meer dan spek en eieren. Het mag gerust een volwaardige maaltijd zijn, je hebt immers nog de rest van de dag om de energie te verbranden. Extra leuk aan deze ontbijtschotel is dat bijna al het werk voor de oven is. Denk er enkel aan dat deze smakelijke schotel met groentjes, ei en worst een uurtje in de oven moet.
Porties Prep Tijd
8personen 15minuten
Kook Tijd
1uur
Porties Prep Tijd
8personen 15minuten
Kook Tijd
1uur
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Versnijd ondertussen de champignons in plakjes en bak aan in een pan met antikleeflaag tot al het vocht er uit gebakken is.
  2. Voeg een een scheutje olie aan de champignons toe en bak ze goudbruin. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Schep de aangebakken champignons in een ovenschaal. Bak in dezelfde pan de worstjes goudbruin (ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn).
  4. Haal de worstjes uit de pan, versnijd in hapklare stukken en voeg toe aan de ovenschaal.
  5. Voeg opnieuw een vers scheutje olie aan de pan toe en roerbak de rode ui (gesnipperd) en rode paprika (in reepjes). Breng op smaak met peper en zout, voeg dan toe aan de ovenschaal. Roer alles goed door elkaar.
  6. Klop de eieren samen met de melk los. Snipper de bieslook en roer samen met peper, zout en nootmuskaat door het eimengsel.
  7. Bestrooi de ingrediƫnten in de ovenschaal met de geraspte kaas. Overgiet dan met het eimengsel. Laat 30 tot 45 minuten bakken.
  8. Dek af met aluminiumfolie en laat nog 15 minuten rusten vooraleer je serveert. Smakelijk!