VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Ovengebakken fish ’n chips
Fish ’n Chips is een echt begrip op de Britse eilanden. Deze snelle (en ietwat vettige) snack kan je vergelijken met onze typische frietjes en bijhorende vleessnacks. Erg lekker, maar helaas niet erg gezond. Daar heeft dit verrassend eenvoudige recept een geweldig antwoord op. Door al het werk aan de oven over te laten wordt het een voedzaam en gezond gerecht dat ideaal is op een drukke werkdag.
Servings Prep Time
4personen 15minuten
Cook Time
40minuten
Servings Prep Time
4personen 15minuten
Cook Time
40minuten
Ingredients
Instructions
  1. Schrob de aardappelen (indien nodig) schoon en versnijd in partjes.
  2. Doe de aardappelpartjes in een ruime ovenschaal. Besprenkel met flink wat olijfolie en grof zeezout. Roer goed om en laat 40 minuten bakken op 220°. Schud halverwege eens op.
  3. Schik ondertussen de visfilets in een andere, ruime ovenschaal. Kruid met peper en zout.
  4. Hak de peterselie fijn. Meng met de panko en flink wat zeste van citroen. Lepel op elke visfilet wat van dit knapperige mengsel.
  5. Schik de trostomaatjes tussen de visfilets en besprenkel het geheel met nog een beetje olijfolie.
  6. Laat de schotel met vis de laatste 10 minuten mee garen met de aardappelpartjes. Smakelijk!
Recipe Notes

Dit gerecht is helemaal perfect om op voorhand klaar te maken. Zowel de schotel met aardappelpartjes als visfilets kan je op voorhand klaarmaken. Zo kan je al het werk aan de oven laten.