VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Mosterdkrieltjes met spek
Voor een snel maar bijzonder smaakvol aardappelgerecht is dit recept een perfecte keuze. Lekker met een knapperig slaatje, of als bijgerecht op een barbecue.
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
40minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
40minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Spoel de krieltjes en halveer grote exemplaren.
  2. Blancheer de krieltjes in een ruime portie gezouten water.
  3. Versnijd ondertussen het gerookt spek in stukjes en snipper de bieslook fijn.
  4. Stort de voorgegaarde krieltjes in een ruime ovenschaal en besprenkel met flink wat olijfolie.
  5. Voeg de spekjes, mosterd, azijn en honing toe. Breng verder op smaak met peper en roer goed om.
  6. Zet de schaal in een voorverwarmde oven (180°) en laat nog 15 tot 25 minuten garen tot de alles knapperig is.
  7. Bestrooi net voor het opdienen met de verse bieslook. Smakelijk!
Notities

Aangezien dit recept zowel kan dienen als bijgerecht of als basis voor een hoofdgerecht kan je altijd wat schuiven met de ingrediënten. Als volwaardige maaltijd is 200 gram aardappel en 100 gram spek per persoon aangewezen. Durf ook experimenteren met de balans mosterd-honing. Tot slot is dit gerecht ook lekker koud.