VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/5 (2 votes cast)
Mosselen in saffraansaus (Colruyt)
Dit is een fantastisch lekker voorgerechtje of hapje voor visliefhebbers. Het romige groentesausje past perfect bij enkele mosseltjes. Dit recept is een absolute aanrader als je een origineel hapje zoekt dat echt niet veel werk of moeite vraagt.
Servings Prep Time
12hapjes 20minuten
Cook Time
15minuten
Servings Prep Time
12hapjes 20minuten
Cook Time
15minuten
Ingredients
Instructions
  1. Verhit een scheut olijfolie en fruit de gesnipperde sjalot met het geplette teentje look.
  2. Voeg de fijngesneden paprika en selder toe. Laat een tiental minuten stoven op een matig vuur tot de groentjes zacht worden. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Giet de visbouillon over de groentjes en laat even inkoken. Vul dan aan met de room en mosseltjes. Laat de room heel even indikken en werk af met de saffraan. Kruid, indien nodig, af met nog wat peper/zout.
  4. Werk net voor het opdienen af met wat gesnipperde peterselie. Ook enkele scheutjes (preischeuten, luzernescheuten,… ogen fraai).Serveer in kleine kommetjes of glazen met wat knapperig brood. Smakelijk!
Recipe Notes

De ingrediëntenlijst gaat uit van 12 hapjes. Met dezelfde hoeveelheden kan je ook 6 personen voorzien van een heus voorgerecht. Tot slot een kleine tip: vind je saffraan wat duur? Gebruik dan kurkuma. De smaak is vanzelfsprekend anders, maar past net zo goed en je krijgt een gelijkaardig geel kleurtje.