VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Kleurrijke pasta met paprika-tapenade
Een simpel, zonnig pastaatje smaakt altijd. Om een zomerse dag passend af te sluiten of een winterse avond wat zon te geven, pasta met mediterraanse accenten past immer. In deze zonnige allemansvriend gaan we aan de slag met paprikatapenade, lekker veel groentjes en malse spekjes.
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Breng de pasta aan de kook in een ruime hoeveelheid gezouten water volgens de instructies op de verpakking.
  2. Verhit een ruime pan. Schroei de pijnboompitjes (zonder vetstof) tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en laat rusten op een stukje keukenpapier.
  3. Doe de spekreepjes in de hete pan en laat even aanbakken. Voeg indien nodig een scheutje olijfolie toe.
  4. Fruit de gesnipperde rode ui met de spekjes op een matig vuur. Voeg daarna de fijngesneden groentjes toe (selder, paprika en tomaat) met de olijven toe.
  5. Laat de groentjes even aanstoven, schud goed op. Blus dan met een flinke scheut rosé.
  6. Roer de paprikatapenade onder de groentjes en voeg de verse kruiden toe (laurier en tijm). Laat 20 minuutjes pruttelen.
  7. Giet de gegaarde pasta af maar vang wat kookvocht op. Voeg toe aan de saus en werk af met peper en zout.
  8. Bestrooi de pasta net voor het opdienen met de geroosterde pijnboompitjes, gesnipperde lente-ui en eventueel een beetje gemalen kaas. Smakelijk!