VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Kippendijen met citroen en spek (Gordon Ramsay)
Dit gerecht is volgens de Britse chef Gordon Ramsay een schoolvoorbeeld van een feestelijk recept. Het zit barstensvol smaak, presenteert mooi, laat talloze bijgerechten toe en eist geen uren kooktijd. De knapperige kippendijen komen perfect tot hun recht in combinatie met de jus op basis van spek, citroen en cider.
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
45minuten
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
45minuten
Ingrediënten
Spek-cider jus
Instructies
  1. Wrijf de kippendijen royaal in met zwarte peper en grof zout.
  2. Verhit een ruime pan op hoog vuur.
  3. Voeg een scheut olijfolie toe. Schroei de kippendijen langs beide kanten gedurende 3 à 5 minuten aan.
  4. Bestuif met de bloem en breng verder op smaak met wederom wat peper en zout, wat chilivlokken en citroenzeste. Laat nog even rondom aanbakken.
  5. Haal de kippendijen uit de pan en zet even opzij.
  6. Versnijd het spek in reepjes. Bak knapperig in de pan.
  7. Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe. Laat één minuutje mee fruiten op een matig vuur.
  8. Versnijd één citroen in partjes en voeg samen met de takjes rozemarijn en tijm toe aan de pan. Roer goed om en laat alle smaken even vrijkomen.
  9. Blus met de cider en roer alle aanbaksels los. Voeg daarna de (warme) kippenbouillon toe en breng aan de kook.
  10. Voeg de kippendijen terug toe (velkant naar boven). Bestrooi met de zeste van de laatste citroen, wat peper, zout en chilivlokken.
  11. Schuif de pan in de oven en laat 20 minuten roosteren op 220° (tot de kip knapperig en helemaal gaar is).
  12. Serveer rechtstreeks uit de oven, afgewerkt met nog wat citroen en verse, groene kruiden. Smakelijk!
Notities

Dit gerecht kan je naar hartenlust van bijlagen voorzien. Van een eenvoudig stukje brood en/of een knapperige salade, tot een smeuïge puree en/of gestoomd groentjes – aan jou de keuze!