VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Kipblokjes met witte kool
Witte kool is ietwat vergeten groente die al eeuwenlang ontzettend populair is in West-Europa. Deze typische wintergroente kan je tegenwoordig het hele jaar door krijgen en is vooral geliefd in stoofpotjes. De voedzame groente is echter heel wat veelzijdiger dan dat. In dit recept maken we er een simpel maar lekker sausje van met wortel en tomaat, aangevuld met malse kippenblokjes. Voedzame comfort voor jong en oud!
Servings Prep Time
4personen 15minuten
Cook Time
25minuten
Servings Prep Time
4personen 15minuten
Cook Time
25minuten
Ingredients
Instructions
  1. Snipper de witte kool in fijne reepjes. Schil de wortelen en rasp fijn. Zet opzij.
  2. Verhit een scheut olijfolie in een ruime, hoge pan. Schroei de kippenblokjes goudbruin, kruid met peper, zout en paprikapoeder.
  3. Snipper de ui en knoflook fijn. Voeg toe aan de kipblokjes en laat even mee stoven.
  4. Voeg de reepjes witte kool en geraspte wortel toe. Laat kort verder garen. Roer er dan de tomatenpuree door. Roer goed om.
  5. Blus met de witte wijn en laat de alcohol even verdampen. Vul dan aan met de kippenbouillon.
  6. Laat 15 à 20 minuten pruttelen op een zacht vuur (zonder deksel) tot het meeste vocht verdampt is.
  7. Kruid af met peper, zout en eventueel nog wat gerookt paprikapoeder.
  8. Bestrooi net voor het serveren met vers gesnipperde peterselie. Lekker met rijst of pasta. Smakelijk!