VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.0/5 (1 vote cast)
Kabeljauwhaasje met asperges en sherryroomsaus (Colruyt)
De heilige graal van Belgische bodem tijdens de lente en het begin van de zomer: asperges! Deze karakteristieke groente is vlot te combineren met allerlei ingrediënten. Zo kiest Colruyt in dit recept voor een mals stukje kabeljauw en de leuke textuur van parelcouscous. Het romige sausje op basis van sherry en tijm maakt deze eenvoudige maar tegelijkertijd royale maaltijd compleet.
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Snipper de ui en knoflook fijn. Doe in een steelpannetje en voeg het blaadje laurier en takje tijm toe.
  2. Overgiet met de sherry en laat op een matig vuur droog koken. Let er op dat de ui niet bruin kleurt.
  3. Schil ondertussen de asperges en snijd de harde onderkanten af. Doe ze in een grote kookpot met water en zout.
  4. Voeg de room toe aan de ui eenmaal de sherry is verdampt. Verkruimel aansluitend het blokje bouillon en laat zachtjes pruttelen tot een gebonden sausje.
  5. Breng ondertussen de asperges aan de kook en laat ongeveer 10 minuten garen.
  6. Kook daarnaast de parelcouscous gaar volgens de instructies op de verpakking in lichtgezouten water.
  7. Kruid de kabeljauwhaas met peper en zout. Bak gedurende een viertal minuten langs elke kant aan in een braadpan met bruisende boter.
  8. Verwijder het blaadje laurier en takje tijm uit de saus. Werk naar smaak af met peper en zout.
  9. Schep op elk bord wat parelcouscous. Leg daar twee à drie asperges op en schik er een stukje vis bij. Lepel er wat saus over en bestrooi met enkele blaadjes waterkers. Smakelijk!
Notities

Geen sherry in huis? Gebruik dan witte wijn.