VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Hertengebraad met zoet witloof en knolselderpuree (Colruyt)
Feestelijk tafelen, of het nu Kerstmis, Nieuwjaar of gewoon een gezellige avond met vrienden is, doe je het beste met wild in de wintermaanden. Een hertengebraad is bijvoorbeeld heel uitgesproken en toch zacht van smaak, heerlijk met een smeuïge puree en witloof met een zoet accentje.
Servings Prep Time
4personen 15minuten
Cook Time
30minuten
Servings Prep Time
4personen 15minuten
Cook Time
30minuten
Ingredients
Instructions
  1. Smelt een klontje boter in een braadpan. Schroei het hertengebraad op hoog vuur rondom aan, kruid met peper en zout.
  2. Laat het gebraad ongeveer 20 minuten verder garen in een voorverwarmde oven (180°) en laat het daarna nog 5 à 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  3. Schil ondertussen de aardappelen en de knolselder. Versnijd in stukken en kook beetgaar in gezouten water.
  4. Giet af en stamp, samen met een scheutje melk en de eidooier tot een stevige puree. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
  5. Smelt een klontje boter in een pan. Bak het witloof rondom goudbruin op een matig vuur. Besmeer de bovenkant met wat marmelade en laat nog een kwartiertje verder garen op een zacht vuur.
  6. Verdeel de puree over de borden. Versnijd het vlees in plakjes en schik op de puree, vergezeld van de stronkjes witloof. Lepel er nog wat jus van het vlees over en serveer meteen. Smakelijk!