Een lekker soepje smaakt altijd. Bovendien vraagt een geslaagde soep weinig moeite of inspiratie. Soms wil je echter net dat beetje meer, een accent waardoor je soep net dat tikje beter smaakt. Dit recept past perfect binnen dat verhaal, de zorgvuldige selectie van groentjes zorgt voor een volle smaak, de zure room en bieslook garanderen een fris en smaakvol resultaat.
Pel de uien en snijd in grove stukken. Stoof aan in een klontje boter in een ruime kook/soeppot.
Schil de wortelen en snijd, samen met de halve bloemkool en broccoli in grove stukken. Voeg de groentjes toe aan de gestoofde uien en zet onder met de bouillon.
Breng aan de kook en leng, indien nodig, aan met water totdat alles onderstaat. Laat een kwartiertje pruttelen met halfgesloten deksel.
Voeg de spinazie toe en laat nog een handvol minuutjes koken. Haal van het vuur, voeg de zure room toe en mix fijn.
Breng net voor het opdienen op smaak met de verse bieslook, peper en zout. Smakelijk!