Met dit zonovergoten gerecht is de lente helemaal in het land. Kraakverse asperges worden simpel maar doeltreffend gecombineerd met gerookte zalm en een frisse eiersalade. Lekker als voorgerecht, lunch of lichte maaltijd.
Breng de eieren aan de kook in voldoende water. Laat minstens 10 minuten koken, tot ze helemaal gaar zijn.
Breek ondertussen de harde onderkanten van de asperges. Doe ze in een ruime kookpot, gevuld met koud water en een snuifje zout.
Breng de asperges aan de kook maar haal de kookpot van het vuur eenmaal het water effectief kookt. Laat rusten.
Snipper ondertussen de gerookte zalm in reepjes.
Laat de hardgekookte eitjes schrikken onder koud water. Laat afkoelen.
Pel de eieren en prak fijn met een vork. Roer er een beetje mayonaise en de vers gesnipperde kruiden (peterselie en kervel) onder. Breng verder op smaak met een snuifje kerriepoeder, voldoende peper en eventueel nog wat zout.
Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan. Schroei de asperges net voor het opdienen nog even aan in de hete olie.
Schik enkele asperges op elk bord. Lepel er wat eiersalade op en werk af met reepjes zalm. Smakelijk!