VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)
Geroosterde bloemkool met linzen en bonen (Jamie Oliver)
Zelfs notoire vleeseters zullen deze heerlijke vegetarische bereiding van Jamie Oliver lusten. Door een bloemkool in te wrijven met een pittige curry en die in z’n geheel klaar te maken in de oven, gaat er een volledig nieuwe wereld van smaken open. Het stoofpotje met linzen en zwarte bonen maakt het vegetarische festijn compleet!
Porties Prep Tijd
6personen 20minuten
Kook Tijd
60minuten
Porties Prep Tijd
6personen 20minuten
Kook Tijd
60minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Snipper de ui, wortel en selder fijn (brunoise).
  2. Pluk de blaadjes van het bosjes koriander en houd opzij. Snipper de steeltjes fijn.
  3. Verhit een scheutje olie in een pan. Stoof de gesnipperde ui, wortel en selder met de gehakte koriandersteeltjes gedurende een tiental minuutjes aan.
  4. Verwijder de bladeren van de bloemkool. Snijd in de onderkant van de bloemkool een diep kruis, zo verloopt het garen vlotter en gelijker.
  5. Wrijf de bloemkool grondig in met paprikapoeder en curry.
  6. Lepel de groentemengeling in een ovenschaal en schik er de bloemkool op (of gebruik de pan, indien ze ovenbestendig en voldoende ruim is). Roer een beetje water door de groentemengeling.
  7. Laat 30 minuten bakken in een voorverwarmde oven (200°).
  8. Haal uit de oven en zet de bloemkool even opzij. Roer de linzen en zwarte bonen, met de sappen uit het blik, door de groentemengeling. Voeg wederom wat water toe en roer er de mangochutney door.
  9. Leg de bloemkool terug bovenop en laat gedurende 30 minuten verder garen in de oven.
  10. Haal opnieuw uit de oven en leg de bloemkool opnieuw opzij. Roer de groentjes een laatste keer door elkaar (druk de linzen en bonen gerust wat platter) en werk naar smaak af.
  11. Schik de bloemkool terug bovenop en versnijd in zes partjes.
  12. Werk af met de korianderblaadjes en serveer naar wens met mangochutney, naanbrood, rijst en/of yoghurt. Smakelijk!