VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Gegrilde zalm met gebakken patatjes en ratatouille (Jeroen Meus)
Op de barbecue leggen we vooral vlees. Nochtans is ook vis een ware delicatesse als je die op hete kolen roostert of grillt. Jeroen kiest voor een sappig stukje zalm met gebakken patatjes en een royale ratatouille met heerlijk mediterrane groentjes. Zomers genieten!
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Start met het aansteken van je barbecue (al kan je het gerecht ook gewoon in pannen klaarmaken).
  2. Verhit een klontje boter met een scheutje olijfolie in een ruime braadpan. Versnijd de voorgebakken aardappelen in hapklare blokjes en bak ze goudbruin.
  3. Snipper ondertussen de ui en knoflook fijn. Stoof aan in een scheutje olijfolie in een hoge pan.
  4. Versnijd de aubergine in blokjes en voeg toe met een verse scheut olijfolie.
  5. Versnijd de paprika en courgette in grove stukken. Voeg samen met wat peper, zout en de fijngehakte blaadjes van de takjes tijm en rozemarijn toe.
  6. Hak de tomaten in blokjes en voeg samen met de passata toe aan de groentjes. Laat op een zacht vuur pruttelen tot een lekkere ratatouille.
  7. Versnijd de zalmfilets in reepjes van ongeveer een vinger dik. Wrijf in met olijfolie, peper en grof zout. Bak ze langs elke kant één minuut op de hete barbecue (of in een grillpan op je kookvuur).
  8. Serveer de warme zalmreepjes meteen met de gebakken patatjes en een flinke lepel ratatouille. Werk af met rucola en basilicum. Smakelijk!