VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (3 votes cast)
Exotisch linzenstoofpotje met kalkoen en broccoli
Zin om buiten de culinaire landsgrenzen te treden? Mag het zelfs wat exotischer zijn? Hou je van rijke en volle smaken? Kook je graag gezond? Is één pan afwassen al meer dan genoeg werk voor jou? Zoek niet verder, dit recept is helemaal wat je zoekt!
Servings Prep Time
4personen 15minuten
Cook Time
25minuten
Servings Prep Time
4personen 15minuten
Cook Time
25minuten
Ingredients
Instructions
  1. Verhit in een ruime pan met deksel een scheut arachideolie. Fruit de gesnipperde ui met het gehakte pepertje.
  2. Voeg de gehalveerde kerstomaatjes, gekneusde stengels citroengras, rietsuiker en currypasta toe. Laat even stoven en blus met de kokosmelk.
  3. Breng op een zacht vuur aan de kook. Voeg dan de linzen en kippenbouillon toe. Breng op smaak met voldoende kurkuma. Laat een tiental minuten sudderen, roer nu en dan.
  4. Voeg de kalkoenblokjes, stukjes paprika en courgette toe. Dek af en laat wederom een tiental minuten zachtjes sudderen.
  5. Voeg een handvol minuten voor het opdienen de broccoliroosjes toe: leg bovenop, dek af en laat beetgaar stomen.
  6. Bestrooi net voor het opdienen met wat gesnipperde koriander. Smakelijk!
Recipe Notes

Graag vegetarisch? Makkelijk: vervang de kippenbouillon door groentebouillon, laat de kalkoenblokjes achterwege en voeg per persoon 50 gram linzen extra toe.