VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Courgette met ham in kaassaus
Een smeuïge kaassaus leent zich tot heel wat hartverwarmende, stevige gerechtjes. Dat kan zelfs met zuiderse groentes zoals courgette!
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Schil de courgettes met een dunschiller en ontdoe ze van de pitten. Snijd ze in middelgrote stukken en kook ze gaar in licht gezouten water (een vijftal minuutjes gaartijd).
  2. Hou de gekookte stukken courgette even apart en bak intussen de fijngesneden ui en look in een beetje boter. Snijd intussen de sneetjes ham in reepjes (+/- 1 op 2 cm).
  3. Maak een kaassaus die iets dikker is dan normaal, gebruik daarom iets meer kaas en/of minder melk dan je normaal zou gebruiken. Smelt de boter en roer er de bloem onder. Laat op een zacht vuur even warmen en voeg er stelselmatig de melk en tot slot de kaas aan toe. Roer constant.
  4. Voeg de courgettes, ui met look en ham aan de kaassaus toe. Roer om en kruid het geheel goed af met zout, peper en nootmuskaat. Lekker met puree. Smakelijk!
Notities

Dit gerecht is perfect op voorhand klaar te maken en op de moment zelf opwarmen in een vuurvaste schotel in de oven of microgolfoven. Makkelijk indien je gasten hebt!