Chocolademousse met bosvruchten en amandelschilfers (Sandra Bekkari)
Hoewel Sandra Bekkari inzet op gezonde en magere gerechten, betekent dat niet dat een stukje chocolade verboden is. Integendeel. In dit recept presenteert Sandra haar gezonde chocolademousse (zonder suiker), heerlijk aangevuld met bosvruchten en geroosterde amandel.
Smelt de fondantchocolade au bain marie: verhit een grote pot water, koken hoeft niet. Zet er een kleinere pot in, voeg de chocolade toe en laat rustig smelten. Roer regelmatig.
Klop de eiwitten op met een mixer tot ze helemaal stijf zijn.
Laat de gesmolten chocolade wat afkoelen (zonder dat die terug gaat stollen). Roer door de opgeklopte eiwitten en meng voorzichtig door elkaar.
Verdeel de chocomousse over glaasjes of kommetjes per persoon. Laat afkoelen en opstijven in de koelkast.
Rooster ondertussen de amandelschilfers in een pan met antikleeflaag.
Werk de porties chocomousse af met de amandelschilfers en bosvruchten naar wens. Smakelijk!