VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Catalaanse mosselen
Hoewel mosselen zo geliefd zijn vanwege hun pure smaak, zijn ze ook te combineren met heel wat andere ingrediƫnten. Dit recept haalt inspiratie uit Cataloniƫ in het noordoosten van Spanje. Met typische, pittige specerijen maak je een verrassend gerecht dat zowel als tapa, voor- of hoofdgerecht kan dienen. Vooral de picada, een Spaanse pesto met amandel, zal je verbazen!
Servings Prep Time
4personen 15minuten
Cook Time
25minuten
Servings Prep Time
4personen 15minuten
Cook Time
25minuten
Ingredients
Catalaanse mosselen
Instructions
  1. Spoel de mosselen met stromend water.
  2. Snipper de ui, knoflook en chilipeper fijn.
  3. Verhit een scheut olijfolie in een grote pot of pan waar ook de mosselen in passen. Fruit de ui, knoflook en chili. Breng op smaak met gerookt paprikapoeder en saffraan.
  4. Blus met de witte wijn en laat de alcohol even verdampen. Voeg dan de tomatenblokjes met een scheut azijn toe. Breng aan de kook en laat een kwartiertje pruttelen.
  5. Maak ondertussen de picada: doe de amandelen, knoflook, broodkruim en peterselie in een blender. Mix fijn. Voeg dan olijfolie toe tot het een sausje is met de consistentie van pesto. Werk naar smaak af met peper en zout.
  6. Voeg de mosselen aan de pruttelende tomatensaus toe. Laat koken tot de mosselen open zijn. Roer ze nu en dan goed door elkaar. Werk, indien nodig, naar smaak af met peper en zout.
  7. Serveer de mosselen met enkele toefjes picada en nog wat peterselie. Lekker met brood en witte wijn. Smakelijk!
Recipe Notes

Mag het nog wat pittiger en smaakvoller zijn? Voeg dan enkele stukjes chorizo-worst toe wanneer je de uien fruit.