VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.2/5 (5 votes cast)
Carrot cake
Voor iedereen die niet zo dol is op zoet gebak, zijn hartige dessertjes zoals een echte ‘carrot cake’ (worteltaart) perfect. De traditionele basis van suiker, bloem, vetstof en eieren blijft overeind, maar door toevoeging van geraspte worteltjes en verse roomkaas is het resultaat verrassend veelzijdig en uniek van smaak. Extra leuk rond Pasen!
Porties Prep Tijd
8personen 30minuten
Kook Tijd
1uur
Porties Prep Tijd
8personen 30minuten
Kook Tijd
1uur
Ingrediënten
Cake
Afwerking
Instructies
  1. Kluts de eieren met de olie, bruine suiker en het merg van het vanillestokje.
  2. Voeg de gezeefde bloem toe en breng verder op smaak met een snuifje zout en wat kaneel. Meng grondig met een mixer of garde.
  3. Doe de geraspte wortelen en gehakte noten bij het beslag. Roer alles goed door elkaar met een spatel.
  4. Neem een springvorm van 20 à 25 centimeter. Leg er een vel bakpapier in (knip het ongeveer even groot als de bodem van je springvorm). Smeer de rest van de vorm in met wat boter en bestuif met bloem.
  5. Laat de cake één uur bakken in een voorverwarmde oven (180°). Laat daarna afkoelen.
  6. Smelt de boter en meng met de roomkaas en bloemsuiker tot een smeuïge frosting.
  7. Snijd de afgekoelde cake netjes doormidden. Besmeer de onderkant zo egaal mogelijk met ongeveer de helft van de frosting.
  8. Leg de bovenkant er terug op en besmeer ook de bovenkant zo egaal mogelijk met de rest van de frosting. Versier met enkele walnoten. Smakelijk!
Notities

Tip: je kan de bovenkant uiteraard versieren (en zo de taart verder op smaak brengen) met allerlei ingrediënten: fruit, chocolade,…