VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 2.8/5 (4 votes cast)
Bananencake
Voor wie houdt van een extra smeuïge cake is dit recept een verplichting! Niet alleen zorgt de banaan voor een relatief milde maar malse smaak, de structuur van deze cake is zo zacht dat je jezelf zal moeten bedwingen om niet meteen alles op te schrokken!
Servings Prep Time
6personen 15minuten
Cook Time
60minuten
Servings Prep Time
6personen 15minuten
Cook Time
60minuten
Ingredients
Instructions
  1. Zeef de bloem in een ruime kom en voeg een snuifje zout toe.
  2. Prak de bananen met een vork en smelt de boter (in de microgolfoven op een laag wattage gaat dat het vlotst).
  3. Roer de gesmolten boter samen met de eieren, geprakte banaan, suiker en kaneel door de bloem.
  4. Stort het beslag in een ingevette bakvorm. Laat ongeveer een uur bakken in een voorverwarmde oven (175°).
  5. Laat de cake een half uurtje afkoelen. Haal uit de bakvorm en serveer. Smakelijk!