Ardeense varkenshaas met aardpeerpuree en champignons
De malse en licht gerookte smaak van een Ardeense varkenshaas laat zich uitmuntend combineren met de notige smaak van aardpeer. Deze vergeten groente is fantastisch in een aardappelpuree. Gecombineerd met opgebakken champignons levert dit een verfijnd en zelfs ietwat feestelijk gerecht op dat je weinig moeite kost.
Kruid de varkenshaas met peper en zout. Laat op kamertemperatuur komen.
Schil de aardappelen en aardpeertjes. Breng aan de kook in een ruime hoeveelheid gezouten water.
Smelt een klontje boter in een braadpan. Schroei de varkenshaas rondom aan.
Laat de varkenshaas verder garen in de oven (160°). Reken op zo’n 15 à 20 minuutjes voor 600 gram.
Versnijd de champignons in kwartjes. Bak ze aan in een klontje boter in een ruime pan.
Blus na enkele minuten aanbakken met een royale scheut cognac. Roer er een flinke eetlepel graanmosterd door en laat uitkoken.
Giet de aardappelen en aardpeertjes af. Voeg wat melk, een klontje boter, nootmuskaat, peper en eventueel nog wat zout toe. Plet tot een puree en houd warm.
Kruid de champignons naar smaak af met peper en zout.
Versnijd het vlees in dikke plakken. Serveer met de puree en champignons, afgewerkt met wat vers gesnipperde peterselie. Smakelijk!