VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)
Ansjovissalade
Op een zomerse, zonnige dag volstaat een gezond slaatje om de dag fris te doorstaan. Door met ingelegde ansjovis te werken, steek je er bovendien een lekkere zure en bovenal gezonde Zuiderse toets in!
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Eenmaal alle groentjes gekuist en gesneden zijn zoals aangegeven in de ingrediëntenlijst, is het slechts kwestie van alles netjes te dresseren.
  2. Maak een bedje van sla en strooi hier nonchalant reepjes wortel, partjes kerstomaat en paprikaringen over. Bewaar bovenal een mooi evenwicht. Zorg voor een eerste, lichte kruiding van peper, zout en peterselie.
  3. Voeg wat stukjes maïs, kappertjes en ringetjes lente-ui toe. Helemaal bovenaan plaats je enkele ansjovisjes in een stervorm.
  4. Werk af met een tweede, lichte kruiding van peper, zout en peterselie. Doe er ook enkele druppels olijfolie over en presenteer met een takje peterselie. Makkelijk, snel en gezond. Smakelijk!