VN:F [1.9.22_1171]
please wait...
Rating: 0.0/
5
(0 votes cast)
Yoghurtdip met komkommer
Deze gezonde dipsaus heeft wat weg van tzatziki, de Griekse saus op basis van yoghurt, komkommer en knoflook, maar is sneller en eenvoudiger. Perfect om een groep gasten snel en efficiƫnt van een lekker maar gezond hapje te voorzien.
Gerecht
Aperitiefhapje
,
Snack
,
Tapas
,
Voorgerecht
Keuken
Belgisch
Gelegenheid
Voor elke dag
Totale tijd
< 15 minuten
Prijs
< 2 euro
Vlees/vis/veg
Vegetarisch
Dieet
Gezonde recepten
Niveau
Beginner
Porties
Prep Tijd
4
personen
15
minuten
Porties
Prep Tijd
4
personen
15
minuten
Ingrediƫnten
200
gram
Griekse yoghurt
0,5
komkommer
enkele
takjes
peterselie
enkele
takjes
dille
1
scheutje
witte wijnazijn
1
scheutje
olijfolie
peper en zout
Instructies
Versnijd de komkommer brunoise (kleine blokjes) en hak de kruiden fijn.
Roer komkommer en kruiden samen met een scheutje olijfolie door de yoghurt.
Breng op smaak met flink wat peper, een snuifje zout en een scheutje azijn.
Serveer met soepstengels, crackers, chips, brood,… Smakelijk!