VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.5/5 (2 votes cast)
Waterzooi van pladijs met venkel (Colruyt)
Een ietwat vergeten klassieker uit onze streken is waterzooi. Het idee is simpel en lekker veelzijdig: een ingedikte soep waar alle denkbare ingrediënten aan toegevoegd kunnen worden. De ultieme klassieker uit Gent wordt met kip bereid, maar je kan dus evengoed met vis aan de slag. Precies wat het kookteam van Colruyt in dit voedzame gerecht doet.
Servings Prep Time
4personen 15minuten
Cook Time
25minuten
Servings Prep Time
4personen 15minuten
Cook Time
25minuten
Ingredients
Instructions
  1. Rol de pladijsfilets op met de velkant naar binnen. Prik vast met een tandenstoker.
  2. Versnijd de venkels in fijne reepjes, de selder in blokjes en de wortel in fijne staafjes.
  3. Schil de aardappelen en versnijd in gelijke, hapklare stukken.
  4. Gaar de stukjes aardappel in gezouten water. Haal tijdig van het vuur zodat ze niet te ver garen en plat worden.
  5. Smelt de boter in een ruime stoofpot. Roer er de bloem door en laat even bakken zodat de bloemsmaak verdwijnt.
  6. Voeg al roerend één liter water toe. Verkruimel daarna het blokje visbouillon en roer tot een gladde saus.
  7. Voeg alle groentjes toe en laat op een zacht vuurtje pruttelen tot alles gaar is.
  8. Leg de stukken vis voorzichtig op de groentjes, overgiet met room, kruid met peper en zout. Laat nog vijf tot tien minuten garen.
  9. Voeg tot slot de gegaarde aardappelen toe. Roer voorzichtig om, laat indien nodig nog even warmen en werk af met de gesnipperde peterselie. Smakelijk!