VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Vegetarische chili
Een smaakvol stoofpotje past altijd. Een lekkere chili is dan ongetwijfeld één van de kanshebbers, maar heb je ook al eens een vegetarische variant geprobeerd? Aan smaak hoef je dan zeker niet in te boeten, integendeel. Afgewerkt met een toefje zure room en wat geraspte cheddar wordt dit een vegetarisch feestmaal uit de duizend!
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
1uur
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
1uur
Ingrediënten
Instructies
  1. Verhit een flinke scheut olijfolie in een ruime kookpot. Fruit de gesnipperde ui.
  2. Voeg de geplette look, stukjes wortel, selder, paprika en het fijngehakte Jalapeno-pepertje toe. Bak op een matig vuur tot de groentjes zacht worden.
  3. Breng op smaak met voldoende chili-poeder, oregano, komijn en paprika-poeder. Roer goed om en laat de kruiden even meebakken.
  4. Voeg de tomatenblokjes toe en overgiet met de groentebouillon. Laat zo’n 45 minuten stoven op een zacht vuur, roer nu en dan om.
  5. Vul aan met de rode bonen en maïs. Laat nog een kwartier pruttelen.
  6. Haal het stoofpotje van het vuur en roer er een scheut esdoornsiroop onder. Werk dan, indien nodig en naar smaak, af met peper/zout.
  7. Serveer de smaakvolle chili met zure room, vers geraspte cheddar en wat verse koriander. Smakelijk!