VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)
Vegetarische chili met bonen (slowcooker)
De vegetarische variant van chili con carne, chili SIN carne, is heus geen minderwaardige versie van deze klassieker uit Mexico. Je kan het gebrek aan vlees perfect opvangen met allerlei ingrediënten. Bonen, bijvoorbeeld! Ze zijn goedkoop, voedzaam en geven het gerecht een unieke toets. Door het klaar te maken in een slowcooker heb je er bovendien weinig werk aan en komen alle smaken helemaal tot hun recht.
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
4uur
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
4uur
Instructies
  1. Snipper de ui, knoflook en groene paprika’s in fijne stukjes. Doe alles in de slowcooker.
  2. Hak de chilipepers in fijne ringen. Liever niet te pikant? Gebruik dan minder of verwijder de zaadjes. Voeg toe aan de slowcooker.
  3. Spoel de bonen en maïs met water. Laat even uitlekken en voeg toe aan de slowcooker.
  4. Roer de tomatenblokjes, salsa en groentebouillon door de groentjes.
  5. Breng op smaak met flink wat komijn, oregano, een snuifje cayennepeper en zout. Roer alles goed door elkaar.
  6. Laat 3 à 4 uur sudderen op de hoge stand.
  7. Kruid bij naar wens en fris op met wat vers geperst limoensap. Serveer met zure room, cheddar en/of koriander, brood of rijst. Smakelijk!