Het varkenshaasje is zonder discussie het beste en meest verfijnde stukje vlees van een varken. De sappige en ronde smaak leent zich tot heel wat bereidingen. Dat mag gerust wat zuiders en zonnig zijn, zoals dit recept van Colruyt toont. Met frisse tapende (dikke saus op basis van olijven en kappertjes) en eenvoudige tagliatelle maak je een makkelijk en zomers gerechtje klaar.
Snijd de varkenshaas in de lengte open zonder helemaal door te snijden. Leg open en besmeer met wat tapenade. Vouw dicht en houd eventueel samen met wat keukentouw en prikkers. Kruid met peper en zout.
Verhit een flinke scheut olijfolie in een braadpan. Schroei de varkenshaas langs alle kanten aan.
Doe de geschroeide varkenshaas in een ovenschaal en doe er de stukjes champignon en gesnipperde lente-ui rond. Roer even om en voeg eventueel nog een scheutje olijfolie toe.
Laat de varkenshaas nog een 20-tal minuutjes garen in een voorverwarmde oven (180°). Doe er halverwege de diepvrieserwtjes bij en roer de groentjes nog een keer goed om.
Gaar ondertussen de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking in gezouten water.
Giet de gegaarde pasta af en meng er net voor het opdienen de rucola, de gehalveerde tomaatjes en nog een scheut olijfolie onder. Werk af met nog wat peper en een snuifje zout.
Snijd het varkenshaasje – dat nog lekker sappig moet zijn – netjes in dikke, gelijke plakken. Serveer meteen met de gebakken groentjes en zomerse pasta. Smakelijk!