VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Tonijnbrood (Ottolenghi)
Wie zin heeft in een origineel recept dat je bovendien op talloze manieren kan inzetten, moet dit enorm smaakvolle tonijnbrood van Yotam Ottolenghi geprobeerd hebben. In plaats van gehakt kiest hij voor ingeblikte tonijn, aangevuld met kerstomaatjes, ansjovis, Parmezaanse kaas en talloze smaakmakers. Opgelet: het resultaat is verslavend lekker!
Servings Prep Time
4personen 20minuten
Cook Time Passive Time
1uur 1uur
Servings Prep Time
4personen 20minuten
Cook Time Passive Time
1uur 1uur
Ingredients
Instructions
  1. Open de blikken tonijn en laat uitlekken, maar bewaar de olie.
  2. Doe ondertussen de tomaten, ui, knoflook, Parmezaanse kaas, tomatenpasta, mayonaise, mosterd, komijn, paprikapoeder, chilivlokken, eieren, wat zout en flink wat peper in een blender.
  3. Verscheur het pittaboord in stukjes en voeg toe aan de blender.
  4. Mix alles fijn tot een ruwe, gladde en vochtige pasta.
  5. Lepel alles in een mengkom. Voeg tonijn, kappertjes, fijngesnipperde basilicum en twee eetlepels van de olie toe. Meng goed door elkaar.
  6. Verwarm de oven voor op 220° en prepareer een rechthoekig bakblik (ca. 9 op 24 cm) met olie en/of bakpapier.
  7. Lepel alles in het bakblik en vorm de bovenkant in de vorm van een brood. Besmeer de bovenkant met wat olie van de tonijn.
  8. Laat 45 minuten bakken in de oven, besmeer de bovenkant elke 15 minuten met een opnieuw een beetje olie.
  9. Haal uit de oven en laat 15 minuten afkoelen vooraleer je het tonijnbrood uit het blik haalt. Laat daarna op een rooster verder koelen.
  10. Versnijd het afgekoelde tonijnbrood in dikke plakken. Bak ze knapperig in de rest van de olie in een ruime pan met antikleeflaag.
  11. Serveer warm, lauw of koud. Lekker tussen brood, met een salade, bij pasta,… Smakelijk!